Ücretsiz Mağaza Nasıl Açılır? (Kullanım Rehberi)
- Mağaza Girişi -
(1) Mağaza Girişi
Mağaza girişi sitenin sağ üst barında yer almaktadır. Bu barda gösterilen alandan mağazanıza giriş yapabilir veya henüz bir mağazanız yoksa yeni bir mağaza başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeni mağaza başvuruları admin onayından sonra kullanıma açılmaktadır.
- Mağaza Girişi & Yeni Mağaza -
(2) Yeni Mağaza
Yeni mağaza başvuru butonuna tıklayarak yeni mağaza başvurusu yapabilirsiniz. Başvurunuz admin onayından sonra kullanıma açılmaktadır. Admin onayladıktan sonra size bir mail bildirimi gönderilecektir.
(3) Mağaza Girişi
Mağaza başvurunuz onaylandıktan sonra bu bölüm aracılığı ile mağazanıza giriş yapabilirsiniz. Mağaza
başvurusu yaparken kullanmış olduğunuz mail adresini e-mail yazan yere yazınız ardından parolanızı giriniz ve giriş butonuna basınız. Parolanızı hatırlamıyorsanız parolamı unuttum? Linkine tıklayarak yeni bir parola oluşturabilirsiniz.
- Yeni Mağaza -
(4) Yeni Mağaza Başvurusu
Bu forum aracılığı ile yeni mağaza başvurusu yapabilirsiniz. Forumda size uygun içerikleri doldurarak başvurunuzu onay sürecine göndermeniz gerekmektedir. Admin tarafından başvurunuz incelenir ve onaylanır.
(4-1) Mağaza Adı
Mağazanızı temsil edecek bir isim girmelisiniz, bu isim firma adınız, marka adınız veya sizin belirleyeceğiniz bir
isim olabilir. Bu isim alan adından sonra gelecek isim olacaktır. Örneğin; denizsepeti.com.tr/örnekmagaza bu şekilde olacaktır.
(4-2) Mağaza Açıklaması
Mağazanızı tanımlayacak kısa bir açıklama metni girebilirsiniz. İnsanların ve arama motorlarının sizi tanımasına yardımcı olabilirsiniz. İşinizi, firmanızı, markanızı veya ürünlerinizi tanıtabileceğiniz kısa bir metin.
(4-3) Şirket Türü
Şirket türünü belirlemeniz gerekmektedir. Bir firmanız varsa türünü seçebilirsiniz, bir firmanız yoksa bireysel kullanım seçerek bir mağaza oluşturabilirsiniz. Not: bazı e-pazaryeri platformları bireysel kullanımı desteklemeyebilirler.
(4-4) Mağazamda Ne Satacağım Ürün ya da İlan
Mağazınıda ne satacağınıza siz karar veriyorsunuz. Ürün ya da İlan olarak seçeneklerimizden birisini seçebilirsiniz.
(4-5) Ad Soyad
Yetkili kişinin adını soyadını yazmalısınız. Bu bilgiler mağazanızda gösterilmeyecektir. Sadece adminin sizi tanıması için gereklidir.
(4-6) & (4-7) Telefon/GSM
Mağazanıza ait bir sabit telefon ve size ait bir telefon yazmanız gerekmektedir. Sizinle iletişim kurmak gerekebilir. Bazı pazaryeri platformlarında mağaza satıcı iletişim bilgileri gösterilmektedir.
(4-8) Web Sitesi
Mağazanıza ait bir web siteniz var ise bu alanı doldurarak ekleyebilirsiniz.
(4-9) & (4-10) & (4-11) & (4-12) Adres Bilgileri, İl, İlçe ve Posta Kodu
Mağazanıza ait veya diğer kişisel adreslerinizden bir tanesini buraya yazabilirsiniz.
(4-13) & (4-14) & (4-15) & (4-16) Ticari Bilgiler Bölümü, Şirket Ünvanı, Vergi Dairesi, TC Kimlik
Şirket ünvanı, vergi dairesi, TC Kimlik gibi ticari odaklı bilgileri bu alanlarda doldurulması gerekmektedir.
(4-17) E-Mail
Aktif kullanmış olduğunuz bir mail adresi tercih etmeniz gerekmektedir. Buraya gireceğiniz mail adresiniz sizin kullanıcı adınız ve aynı zamanda tüm aksiyonların gönderileceği mail adresi olacaktır.
(4-18) & (4-19) Parola & Parola Tekrar
Parola sizin mağazanıza erişmenizi sağlayan anahtarlardır. Parolanızı basit sıralı rakamlardan ve mağaza adınızdan oluşturmayın, güçlü parolalar oluşturun.
(4-20) Mağaza Kullanım Sözleşmesi & Mağaza Oluştur
Mağaza kullanım sözleşmesiniz inceleyin ve ondan sonra onaylayın. Mağaza kullanım sözleşmesinde satıcı sorumlulukları ve platformumla aranızdaki iş süreçleri yer almaktadır. Mağaza oluştur butonuna tıklayarak mağaza
başvurusunda bulunmuş olursunuz başvuru aşamasında bir sorunla karşılaşırsanız platformumla iletişim kanalları üzerinden iletişim kurabilirsiniz.